Осиновена в Америка китайка, намери родителите си след 20 години

29

Снимка: Virathread

След като Катрин Сю Поулър отпразнувала 21-вия си рожден ден, започнала да се готви за семестър в Испания, но преди това решила да попита родителите си за произхода си.

Кати, както я нарича семейството ѝ, винаги е знаела, че е осиновена. Било очевидно, че нейните гени не са същите като на двамата ѝ братя. Но тя рядко питала за биологичния си произход. Въпреки това, историята ѝ не била точно такава, каквато родителите ѝ я представяли с цел да я предпазят от цялата истина. Семейство Поулър се тревожели заради историята на Кати, особено след като биологичните ѝ родители започнали да я издирват.

Киан и Ху Фенян останали с огромна празнина в сърцата след като били принудени да се откажат от втората си дъщеря, която кръстили Жинзи. Според китайския закон за едно дете в семейството, те не можели да задържат второто си дете, защото вече имали една дъщеря на 3 години.

Двойката дълго време искала второ дете въпреки стриктните закони в страната, които им забранявали. Киан забременяла и решили, че ще успеят да избегнат наказанието като скрият бебето си от света. Но грешали.

Снимка: Viralthread

Грозяли ги огромни глоби и те се уплашили, но било късно за аборт в шестия месец. Между 1979 и 2015 година 300 милиона жени в Китай са абортирали заради закона, позволяващ само едно дете в семейство.

Семейството се скрило на лодка, за да избегнат преследване от закона, и Киан родила там Жинзи през 1995. Раждането обаче протекло с усложнения. Плацентата не успяла да излезе сама и съпрузите отишли в местна клиника, където на Киан била оказана медицинска помощ, а лекарят се съгласил да не ги предава на властите. Семейството обаче било наясно, че не може да задържи детето си.

На петия ден след раждането Ху занесъл бебето на пазара и го оставил там заедно с бележка, на която пишело: „ Дъщеря ни Жинзи е родена на 24 юли в 10ч. през 1995. Бяхме принудени да я изоставим заради бедност и проблеми. Благодарим ви, че ще я спасите и ще се грижите за нея. Ако съдбата ни позволи да се срещнем отново, ще я чакаме след 20 години на моста в Хангзу в 10 часа.“

Бебето, заедно с бележката, попаднало в сиропиталище, а после било осиновено от американците Кен и Рут Поулър от Мичиган. След като взели бебето, те помолили преводач да разчете бележката, разплакали се, но решили да кажат на Кати за нея чак когато навърши 18 и само ако прояви интерес към биологичните си родители.

Снимка: Viralthread

Кати живяла щастливо и рядко питала за миналото си. Биологичните родители и осиновителите обаче комуникирали помежду си, след като китайската двойка се свързала с телевизионен екип, за да разкаже за дъщеря си и да се опита да я издири. На 10-тия рожден ден на момиченцето американското семейство пратило своя приятелка на моста, която занесла на китайската двойка снимки и информация за детето. Осиновителите сметнали, че към момента не искат дъщеря им да се среща с биологичните си родители.

Кати узнала истината на 21-годишна възраст и веднага поискала да се срещне с китайските си родители. Срещата се състояла на същия мост, за който пишело в бележката.

Снимка: Virathread

След срещата Кати обмисля как в по-голяма степен да включи в живота си своите биологични родители. В същото време тя се чувства американка, защото е продукт на средата, в която е израснала. Биологичните ѝ родители не говорят английски, а тя не говори мандарин, така че това допълнителни затруднява комуникацията помежду им.

Историята е уникална и напомня още веднъж за жестоката политика на Китай по отношение на раждаемостта. За щастие, законът, позволяващ само едно дете в семейство, е отменен през 2015 година.

Източник: Viralthread

Превод и редакция: „Нова Вест“