Путин към САЩ: Ще ви отговорим!

134
Руският президент Владимир Путин обсъди с високопоставени лица от военното си ведомство възможното излизане на Съединените американски щати от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег, подписан през 1987 година, предаде ТАСС.

Руският държавен глава бе лаконичен и заяви, че Москва ще отговори на подобна стъпка от страна на Вашингтон, пише факти.бг. „Излизането на САЩ от този договор не може да остане без отговор от наша страна”, заяви Владимир Путин.

Американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще изтегли страната си от договора, което според експерти ще вкара света в нова надпревара по въоръжението. Вашингтон обвинява Москва, че нарушава споразумението, докато от Кремъл отричат и обвиняват американците в същото. Руските власти отправиха призив към администрацията на Тръмп да не обръща гръб на ракетния договор.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама