Шивашки цех с 900 служители е новото огнище на Covid-19 в Плевен (ВИДЕО)

1642

Огнище на коронавирус е регистрирано в шивашка фирма с 900 служители в Плевен. Всички те са в принудителен отпуск

След  две положителни проби на служители в предприятието,  здравните власти са препоръчали затваряне на само един цех, но превантивно собствениците са решили да карантинират цялото предприятие.

„Има данни за една работничка, която е развила заболяване на белите дробове, вероятно пневмония. Това се е случило в началото на април. От 8 април  не е на работа. При тестване дала положителен тест за коронавирус. След това са направени още 20 или 30 теста, от които има още 4 положителни. От вчера има взети още 33 проби. Фабриката е затворена, въпреки че огнището е открито в цех със 100 работнички. Затварянето е превантивно до 4 май“, обясни още кметът на Плевен.

Шефът на щаба заяви, че се касае за работещи в шивашко предприятие в Мизия.

„На 15 април по повод на оплаквания е приета в болница една от жените. След това тествахме кръга й и от изследванията се установяват двама членове на семейството й, които са положителни. След това намерихме още 19 нейни колеги. Всички те са без симптоми. В цеха, в който работи жената са 100 жени и ще изследваме всички. След това ще изследваме и останалите работнички от завода“, каза още доц. Кунчев.

По публикацията работи Снежина Раева 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама