Борисов: Ние сме във война срещу невидим противник (ВИДЕО)

59

„Няма държава, която да не изпитва недостиг на консумативи от различен характер. В Турция го ударих на молба, защото доставките и договорите с много държави, бяха отказани. Там проработи и не изпълниха обещаното. А навсякъде в Европа си спряха доставките и блокираха всички заводи. Оказа се, за радост, че у нас и шивашката и текстилната промишеност са добре развити. Ние сега ще обезпечим напълно нашата страна и в никакъв случай няма да изнасяме преди това. След това може да проявим солидарност към европейските държави“, каза Борисов на среща по повод изпълнението на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19 в България, по инициатива на президента – Румен Радев.

„Европейската комисия заявава подкрепа и казва, че имаме право фондовете да ги преструктурираме, което обаче означава, че други програми ще останат без финансиране. Взе се решение и за затваряне на въшните граници“, припомни Борисов.

Той заяви, че имаме и достатъчно спиртоварни, както и стотици тонове в резерва.

„Подготвяме ги за мрежата и когато нашият пазар се задоволи, можем да помагаме на съседите. Имаме огромни мощности за спирт“, отчете Борисов.

„На работа, до аптеката, до банката – това е движение. До хранителния магазин и вкъщи.“, завърши премиерът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама