Обсъждат строга домашна карантина за пенсионерите

889

Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев на срещата при президента, която все още тече

В нея участват премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, вътрешният министър Младен Маренов, както и началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Ако броят на заразените с коронавирус у нас нарасне много, възрастните хора може да бъдат поставени под строга домашна карантина. Това е един от вариантите, които се обсъждат като мярка срещу разпространението на опасния COVID-19.“, сподели  Томислав Дончев.

„Преди да мислим за мерки за икономическо стабилизиране, на нас на първо място са ни мерките за защита живота на населението. Правим опит всички доставки на маски, оборудване и болнично оборудване да бъдат от Европейския фонд за регионално развитие“, заяви вицепремиерът.
„Темите са няколко – помощ за самите работници. За нас е приоритет компаниите да не освобождават работници. Трябва да мислим и за най-уязвимите сектори – транспорт и туризъм. В момента се обсъждат мерки. Държавата разпределя парите на данъкоплатеца. Трябва да си отговорим на въпроса дали българския гражданин ще иска с неговите пари да бъде подпомогнат всеки ресторант и хотел“, каза още Дончев.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама