Гешев: Документът на Божков е оригинален

339

„Лицето си е помислило, че е по-силно от държавата и си е прибрало този документ в касата като артефакт“, коментира главният прокурор

Документът за криминална регистрация на Васил Божков е оригинален. Това обяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в Благоевград, където днес се провежда поредната акция срещу битовата престъпност.

Припомняме, че вчера в заключена каса в офиса на бизнесмена на ул. „Москвоска“ в София бе намерена и иззета оригинална регистрационна бланка за криминалистическа регистрация – образец №5. В нея са нанесени криминална регистрация, както и две присъди – от 1979 г. за извършването на незаконна към онзи момент хазартна дейност и от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда.

„Лицето е осъдено два пъти и след това си е прибрало в касата оригинален документ като артефакт. То си е помислило, че е по-силно от държавата и си е оставило трофей“, коментира днес Гешев.

Главният прокурор уточни, че документите за екстрадиция на бизнесмена вече са в Обединените арабски емирства и оттук нататък всичко е в ръцете на местните
власти.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама