Засякоха 147 „джигити“ за няколко часа в Пазарджишко

74

Със заповед на директора на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев се проведе специализирана полицейска акция за контрол над участниците в движението.

Тя обхвана територията на цялата област, а нейното реализиране е във връзка и с провеждащата се национална акция за контрол над скоростните режими, съобщават от Пресцентъра на МВР – Пазарджик.

Снощи в рамките на няколко часа 6 автопатрулни екипа на Пътна полиция и 1 на Охранителна полиция са извършили проверки на стотици автомобили, на техните водачи и пътници. Служителите са били разположени както на главни пътища, така и на пътища в близост до малки населени места.

Установени общо 237 нарушения на Закона за движение по пътищата. Водач във Велинград е задържан за срок от 24 часа заради шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила, а друг е в ареста заради управление на МПС без регистрационни табели.

В рамките на акцията са засечени 147 шофьори, карали с превишена скорост. Освен тях са санкционирани 12 водачи заради неизползване на обезопасителни колени. Нарушенията за управление на технически неизправни МПС са 3 броя , за управление на МПС без годишен технически преглед – 4 броя, за нередовни пътни документи – 8 броя. Спрени от движение са 2 коли и двама шофьори са останали без книжки заради неплатени глоби.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама