Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

48
Снимка: PEPCO

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е трудно да си представим празника без добре подбран подарък. Това е идеалният момент да покажете на майка си благодарност и да я изненадате приятно. Какъв подарък за Деня на Майката да изберем? От какво да се ръководим?

Как да изберете подарък за мама за Деня на Майката?

Купуването на подаръци може да бъде трудно – всяка година има толкова много поводи, за които се подаряват подаръци на близките, че в крайна сметка на всеки може да му омръзне да избира поредни подаръци. В такава ситуация можете да посегнете към някой от така наречените универсални подаръци или да помислите за избора на малко по-специфичен подарък.

Ако се чудите какво да купите на майка си за подарък за Деня на Майката, помислете за няколко неща:

  • От какво се интересува майка Ви? С какво се занимава? Какво й доставя най-голямо удоволствие? Може би грижа за цветята, пътуване или четене на криминална литература? Следвайки тези насоки, ще откриете идеалния подарък за нея.
  • Каква сума можете да предназначите за тази цел? Не е задължително подаръкът за Деня на Майката да е скъп, за да й достави удоволствие и изненада. Е! Той може да бъде изработен самостоятелно и с малки разходи. С предварително определен бюджет можете да се съсредоточите само върху подаръците, които се вместват в него.
  • Какви подаръци най-много харесва майка Ви? Ексклузивни, ръчно изработени, а може би не обича да получава типични подаръци? Всеки човек е различен, има собствени вкусове и убеждения. Ако знаете, че майка Ви би предпочела да прекара приятно време във Вашата компания, отколкото да получи скъп подарък, вземете това предвид и не се ръководете само от това, което избират другите.

Най-добрите подаръци са тези, които са избрани с оглед на конкретния човек – според неговия вкус, характер и убеждения. Често внимателно подбрана дреболия, като например елегантна чаша за чай или нещо, което е изработено самостоятелно, се оказва по-добър подарък от скъп предмет, купен без много да се мисли за неговата полезност.

Вечни подаръци за Деня на Майката

Има подаръци, които могат да се смятат за почти универсални. Не се заблуждавайте от външния вид – вечният подарък не е клише или недостоен за внимание. Това е елемент, който може да се използва както за Деня на Майката, така и за рожден ден или друг повод.

Вечните подаръци за майката могат да бъдат:

Снимки: PEPCO
  • Цветя, вази, саксии и други елементи на домашното обзавеждане.
  • Релаксиращи подаръци, като например свещи, свещници от Pepco или парфюми за интериора.
  • Вкусни лакомства и подаръци, свързани с кулинарията.

Неслучайно толкова много хора купуват рязани или саксийни цветя за Деня на Майката – пъстрите цветя радват окото, а често и възхищават с аромата си. От друга страна, растенията в саксии могат да се отглеждат години наред и са чудесен спомен. Свещите, свещниците и интериорните парфюми са дребни неща, които позволяват релаксация у дома. Ако са добре изработени и естетически опаковани, те са идеални за подарък за мама. От друга страна, нещо сладко, чаша хубаво кафе или чай са неща, които могат да се използват като подарък за всеки – не само за мама.

Малки деца подаряват цветя на майките си за Деня на Майката.

Персонализирани подаръци за Деня на Майката

Много хора ценят подаръците, направени специално за тях. Персонализираните подаръци включват не само гравирани или напечатани предмети, но и такива, които могат да бъдат персонализирани самостоятелно.

Един такъв подарък е албум със семейни снимки или рамка с ваша обща снимка. Можете да закупите както рамката, така и албума в магазина, но трябва сами да се погрижите за подбора на снимките, тяхното залепване или поставяне и евентуална декорация. Можете да изберете отделни снимки или да направите забавен колаж от тях.

Какъв подарък за Деня на Майката да купите в последния момент?

Макар че подаръците за поводи като Денят на Майката е най-добре да се избират по-рано, това невинаги е възможно. Ако остава много малко време, не се затормозявайте със сложно търсене или саморъчно направени подаръци. Потърсете подаръци, които се предлагат в магазините на Pepco, като например:

  • Бижута и аксесоари – мама може да се зарадва както на нови обеци, така и на елегантен колан или дамска чанта.
  • Декорации за интериора – например ефектна ваза, декоративни свещи или декоративни възглавници за всекидневната.
  • Шал или меки чорапи – това са дребни неща, които можете да изберете според вкуса на майка си.
  • Книга – от любим автор или авторка.
  • Подаръчна карта – за кино, театър или любимия магазин.

Не забравяйте, че Денят на Майката е нещо повече от подаръци. За много майки много по-ценни от тези моменти са моментите, които могат да прекарат с децата си – с чаша чай, кафе, сладкиши или на вълнуваща екскурзия. Не ограничавайте креативността си до основните подаръци, които можете да изберете, ако майка Ви има някакви необичайни страсти, подарете ѝ нещо, което е свързано с тях.