Задържаха обирджия на банкомати

25

Криминалисти установиха и задържаха извършител на серия кражби от банкомати.

Криминалисти от Главната дирекция „Национална полиция“ и СДВР установиха и задържаха 35-годишния Ц. А., извършвал кражби от банкомати. Полицейските действия са предприети на 25 март в столицата след постъпила информация в отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП за множество случаи, при които клиенти, ползвали услугата за теглене от банкомати, не получават въведената за получаване сума, съобщават от пресцентъра на полицията за Нова Вест.

След време обаче, при справка за наличието в картите, се оказва, че исканите пари са изтеглени. В рамките на проведеното разследване криминалистите установили, че един и същ непознат мъж извършва манипулации по външното тяло на банкомата, в резултат на което банкнотите остават в устройството, които впоследствие той прибира.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняване на престъпната дейност на задържания продължава под наблюдението на прокуратурата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама