Заради Скрипал няколко държави обявяват бойкот на Мондиал 2018

80

Снимката е илюстративна

Полша, Исландия, Дания, Швеция, Австралия и Япония планират да бойкотират Световното първенство в Русия, за да покажат солидарност към Великобритания, пише британският The Sun.

Длъжностни лица от нациите вероятно ще отклонят поканите на Москва за турнира. Реакцията идва след съобщението на Тереза Май миналата седмица, в което тя обяви, че членове на британското правителство и кралското семейство няма да посетят Мондиал 2018 през лятото заради случая с отравянето в Солсбъри на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, пише offnews.bg.

Полският президент Анджей Дуда беше първият световен лидер, който стоеше заедно с Мей, като разкри, че е отказал да посети церемонията по откриването на турнира в Москва на 14 юни.

Преди седмица пък министърът на външните работи на Исландия- Гудлаугур Тор Тордарсон също намекна за бойкот на Световното.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама