Вижте какви са ползите от кромид лук

152

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

1. Противомикробни свойства

Според съвременните схващания кромид лукът е ценен най-вече заради противомикробните си съставки, които бързо се усвояват от човешкия организъм;
Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

2. Помага при простуда и грип

Лукът действа изключително добре при простудни състояния, свързани с хрема или дори при грип;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

3. Лук срещу гъбички

Фитонцидите на кромид лука действат добре при гъбични състояния на устната кухина, женските полови органи и кожата;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

4. Извор от витамини

Лукът е богат източник на витамин С, Е и на витамини от В групата;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчукпроизхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

5. Палитра от минерали

Макар лукът да съдържа в себе си над 85% вода, той е богат и на много минерални вещества като магнезий, калций, калий, фосфор, желязо, натрий и др.;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

6. Устойчив на топлинна обработка

При топлинна обработка лукът успява да запази много от ценните си витамини, като в същото време дразнещата му лютивина изчезва. Солите, аминокиселините и микроелементите продължават да се усвояват пълноценно, независимо дали той влиза в състава на супа, яхния, печено, пържено или панирано ястие;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

7. Полезен за храносмилането

Заради отделянето на стомашен сок, което предизвиква, кромид лукът влияе благотворно върху цялата храносмилателна система. Ако се гони именно тази цел е добре да бъде консумиран в суров вид;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

8. Лук срещу хипертония

Заради противосъсирващото действие на лука, той се препоръчва на пациенти, страдащи от хипертония, тромбофлембити, атеросклероза, стенокардия и др. заболявания на сърдечно-съдовата система;

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.

9. Потиска растежа на тумори

Според мнозина специалисти кромид лукът успява дори да потиска растежа на туморните клетки.

Кромид лукът, който е най-използваният от всички видове лукови растения в националната ни кухня, крие в себе си множество ценни съставки. Този зеленчук произхожда от Средна Азия, но бързо се налага и в Европа още през Средновековието.

Небезизвестен факт е, че е бил използван от елините за засилване на апетита, а пък римляните са считали, че придава сила и енергия на легионерите им.

Не забравяйте все пак, че като всяко по-силно природно лекарство, така и с консумацията на лук не трябва да се прекалява.

Макар да унищожава повечето вредни бактерии, които попадат в стомаха ни, консумирайки го в прекомерни дози, той може да доведе и до дразнене, краткотрайни състояния на нервност или на хипервъзбуда.