Тенчо Тенев: Може да се направи пасарелка на мястото на катастрофата на бул. „Сливница“

70
Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

По думите на комисар Тенчо Тенев, мястото на катастрофата, при която загинаха младо момиче и младо момче, е много опасно. Според него най-вероятните причини за тежкия инцидент са две – недостатъчен шофьорски опит и твърде висока скорост.

Твърденията на водача са, че е имало автомобил, който го е заслепил насреща, но това ще се доказва от записите камерите в района. Може да се направи експертиза и да се погледне движението. Това е много опасно кръстовище с пешеходна пътека – може да се направи пасарелка. Така комисар Тенчо Тенев, бивш директор на КАТ-София, коментира катастрофата на „Сливница“.

Той изтъкна две възможни причини за инцидента – недостатъчен шофьорски опит и твърде висока скорост. „Най-вероятно в последния момент е видял, че минават пешеходци, не е имал спирачен път. Отваря му се еърбега, не вижда нищо и се удря в такси и бетонен стълб. Друг подобен рисков участък е на изхода на София на „Цариградско шосе“ – там има пешеходна пътека на главния път. Това е място, където има риск от съприкосновение между пешеходци и автомобили. Решение отново е пасарелка. В Бурса например има такива на всяко кръстовище“, посочи той. И допълни, че регулацията чрез камери е друг начин за превенция на пътни инциденти.

По публикацията работи: Пламена Сутева