Съученичка на Явор, загинал ръка за ръка с приятелката си Ани, разказа за него

1787
Колаж: "Нова Вест"

Припомняме ви, че влюбените Явор и Ани, на които им предстояла сватба, бяха пометените на пешеходна пътека млади хора на бул. „Сливница“ в София. Съученичка на загиналия Явор разказва колко всеотдаен и добър приятел е бил той. На Явор и Ани им предстояло да запишат дата за сватбата си

Планът на 22-годишния Явор Стоянов, който беше пометен заедно с приятелката си Ана-Мария Милчева на бул. “Сливница”, е бил ясен от месеци.

“Срещнах момичето на живота ми”, споделил младежът пред приятел преди катастрофата.

Двамата планирали да се венчаят, предстояло да запишат дата за щастливото събитие. Те вече живеели заедно, което още повече ги привързало един към друг, нямали спорове. Момичето също искало да се види като булка.

“С Явор бяхме много близки в гимназията, прекрасен човек, несъвършен като всички нас, но изключително всеотдаен, умен и усмихнат – разказва съученичката му Мариа-Антоанета.

„Невероятен приятел. Беше отличник и наистина много му сечеше пипето. Ходихме до Франция на Еразъм. Той много обичаше да пътува, това си му беше в кръвта. Франция му хареса, защото научихме повече за Европейския съюз. Тогава беше фотографът на групата“, допълва тя, пише 24 часа.

Загиналото момче обичало да снима, споделят и други негови познати. Имал фотоапарат, но след като завършил, пренасочил интересите си.

“Доколкото си спомням, подхвана нещо, свързано с туризъм, но само това мога да ви кажа, защото ни се разделиха пътищата”, обяснява позната на момчето.

По публикацията работи: Пламена Сутева