Огнеборец „в почивка“ загаси пожар в ресторант: Клиентите го аплодираха (СНИМКИ)

351
Снимки: Facebook/Т. Костадинова

В социалните мрежи бързо стана популярна случка от края на миналата седмица. Тогава пожарникар, който в момента не бил на смяна, а бил с приятели в ресторант, се оказал на точното място в точното време, за да помогне с професионалните си умения. Случката се разиграла в пловдивски ресторант, където искра от фойерверки на тортата подпалила част от декорацията и бързо лумнали пламъци в заведението. Светкавичната намеса на пожарникаря предотвратила много по-сериозни щети, а клиентите на заведението го аплодирали. За това как 34-годишният огнеборец Стоян Грънчарски спаси от изпепелявяне пловдивски ресторант, разказаха в социалните мрежи очевидци

Около 23.30 ч в почивния си ден – 5-ти май, Стоян Грънчарски бил в ресторант с приятели. На една от съседните маси компания празнувала рожден ден. Искра от запалени фойерверки на тортата, подпалила част от декорацията на ресторанта, а пред стъписаните погледи на гостите и персонала на заведението, огънят бързо започнал да се разпространява. В настаналата паника много от посетителите побягнали, други се опитали да гасят с вода от бутилките по масите.

В този момент Стоян показал хладнокръвие на истински професионалист – грабнал пожарогасителя в заведението и започнал да гаси. Още преди да пристигне помощ от пожарната, където сигналът бил подаден, огнеборецът „в почивка“, успял бързо да овладее ситуацията и единствено светкавичната му намеса предотвратила по-сериозни щети.

„Гордеем се с постъпката на 34-годишния Стоян Грънчарски, служител в асеновградската пожарна. Огнеборецът-герой е част от екипа на РДПБЗН Пловдив от 8 години. На видеоклип, заснет от посетители в заведението и разпространен в социалните мрежи се вижда, че след като Стоян успява да се справи със стихията, присъстващите гости и персонал в заведението му ръкопляскат в знак на благодарност“, пишат очевидци.

„Браво на момчето, а на тези с телефоните „Евала“, в такъв момент не се снима, а се действа, заради тези телефони, още малко и на факли да станете“, коментира друг потребител във Фейсбук.

„Така се прави. Професионалист. Призвание да си ПОЖАРНИКАР“, коментира друг мъж в социалната мрежа.

Кадър: Facebook/Т. Костадинова
Кадър: Facebook/Т. Костадинова