Демерджиев за адското меле на „Сливница“: МВР не може да покрие всички дефицити в държавата (ВИДЕО)

116
Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Служебният министър на вътрешните работи на България Иван Демерджиев направи своя първи официален коментар относно тежката катастрофа на бул. „Сливница“ в София, при която загина млада двойка. Министър Демерджиев призова за отговорност зад волана и по-добра работа на институциите.

„Става въпрос за един млад шофьор, който за съжаление, подценявайки ситуацията, подхождайки безотговорно, е довел до смъртта на двама млади хора“, започна Демерджиев.

„Обществото трябва да разбере, че всеки един от нас, сядайки зад волана, трябва да е изключително отговорен. А институциите вместо да прехвърлят отговорността на други – стопаните на пътя да си зададат въпроса кой отговаря за светофарните уредби, за така наречените легнали полицаи? Кой трябва да обезпечи условията, за да може да се работи? МВР не може да покрие всички дефицити в държавата. Стараем се, уверявам ви. Но нека всички упреци да не бъдат насочени към нас”, посочи той.

„Има данни скоростта да е била превишена, но ще бъде установено, когато съответните експертизи се изготвят“, допълни Демерджиев.

Той коментира и обиска на около 400 души в пловдивска дискотека. Той заяви, че нито я е нареждал, нито е бил уведомен предварително за нея. „Такива операции ние провеждаме, ще провеждаме и трябва да провеждаме. Срещу разпространението на наркотици“, заяви той.