Горанов с коментар след разпита

78

Владислав Горанов беше разпитан в Софийската градска прокуратура

Бившият финансов министър обясни: „Свидетелят Петков инициира всичко дотук – арестите на лидера на опозицията и всички незаконни действия, свързани с това“.

„Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, когато в държавата има много по-сериозни кризи. Да стигнеш до арест на лидера на опозицията е крайно инфантилен ход“, заяви Горанов.

Той поясни, че на разпита са били изяснявани всички твърдения на лица, в това число и на „свидетеля Петков”, свързани с твърдения за извършване на незаконни действия. „Нямаше нови въпроси”, подчерта Горанов. И допълни: „Незаконни арести на висши политици. И най-вече на лидера на опозицията. Това е незаконно”.

Относно ареста си бившият финансов министър уточни: „Нямаше некоректно поведение на полицейските власти”. На въпрос дали се страхува за живота си отговори отрицателно, но допълни: „Внимавам как пресичам по улиците и не се страхувам”.

„Арестите вече са обжалвани“, каза Горанов.

Бившият министър разказа и как е протекъл 24-часовият му арест: „Помещенията бяха добре обзаведени, нямаше некоректно поведение на полицейските власти“. Той обаче не е решил дали ще си търси правата в Страсбург: „Не ми се иска да съдя държавата за глупостта на някого“.

На въпрос дали има притеснения, че от свидетел може да се превърне в обвиняем той заяви, „Не, няма за какво“.

Горанов посочи, че се е виждал с Васил Божков в Министерството на финансите, за да обсъдят „различни теми”. За всичко това разказал през 2020 г. Посочи още, че е виждал Божков в Министерския съвет във връзка със срещи, свързани с футбола.

„Имаше публична среща между министър-председателя, Васил Божков и други собственици на футболни клубове. Тази е срещата, за която на мен ми е известно, за друга – не знам”, допълни бившият финансов министър.

Борисов с първи думи след разпита в Прокуратурата (ВИДЕО)

Припомняме, че на 17 март Горанов, Борисов и Севделина бяха задържани за 24 часа от МВР и освободени без повдигнати обвинения.