На косъм от трагедия: Как здрава къща в Хасково рухна след изкоп за нов строеж?

195

Семейство остана без покрив над главата си след като здрава къща се срути заради изкоп за нов строеж в Хасково. Случаят е от събота вечер. За щастие мъжът и жената, обитатели на дома, са успели да се измъкнат невредими

Семейство от Хасково оцеля по чудо, след като част от къщата им се срути след направен изкоп за нова сграда. Инцидентът е станал в събота вечер, а хората са се настанили при роднини.

„Багера копаеше, хората работеха тук, а аз си вършех работата по двора в къщата. Когато приключихме работа, с жена ми се прибрахме и искахме да вечеряме. Седнахме и чухме пукот. Докато погледнах, стените започнаха да се напукват. Всичко започва от една стая на първи етаж. Съпругата ми събра набързо личните вещи и документите преди срутването”, разказа Росен Русинов, собственик на срутената къща в ефира на „Здравей, България“.

„Засега сме отседнали при роднини. Тук не може да се живее. Ще видим какво ще правим занапред:, каза още Русинов.

От фирмата, отговаряща за строежа, не са дали обяснение за случилото се. Според собственика на терена всичко е вървяло по план.

„В рамките на днешния ден ще бъде извършена проверка и ще бъде издадена заповед за спиране на строежа”, каза Пеньо Стайков  от РДНСК – Хасково.

По публикацията работи: Мариела Анастасова