Русия налага ограничения за гражданите от „недружелюбни държави”

451

С президентски указ ще бъде ограничено влизането на граждани от страните в неприятелския списък на руска територия

Русия ще наложи ограничения за влизане в страната на граждани от „недружелюбни държави”, заяви външният министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, предаде Нова телевизия. Той уточни, че това решение ще бъде под формата на президентски указ, като в момента се изготвя проектодокумент.

България влезе в списъка на Русия с неприятелски държави

„Този закон ще наложи редица ограничения за влизане на руска територия. В същото време, за да се предотвратят заплахите за живота и здравето на граждани на трети страни и лица без гражданство, които се намират на украинска територия, бяха улеснени процедурите за влизане и престой на руска територия с цел безопасното им завръщане в страните, чиито граждани са”, обясни външният министър.

Според Лавров САЩ и техните съюзници „директно са обявили” тотална хибридна война срещу Русия.

Путин: „Неприятелските“ страни ще плащат за природен газ само в рубли

„Целта на тази конфронтация не се крие от Запада – да унищожи руската икономика, да подкопае вътрешната политическа стабилност и в крайна сметка значително да отслаби Русия, изтласквайки ни в периферията на международния живот”, коментира той.

Много страни наложиха санкции срещу Москва, след като Русия започна война в Украйна. От своя страна Русия одобри списък с 48 държави и територии, които извършват неприятелски действия.

По публикацията работи Снежина Раева