Прекратиха дарителската кампания за лечението на малкия Крис

7202

Дарителската кампания, която беше организирана за малкия Крис се прекратява. Това информираха във Фейсбук страницата „Бъдеще за Крис“. Причината е, че от две американски болници е изпратен отказ за включване в експериментална генна терапия

Зов за помощ: Да помогнем на Крис да се пребори с тежката диагноза

Ето какво обясниха още организаторите на кампанията:

-Предоставени са документи и са изпратени запитвания към две американски болници за включване към експериментална генна терапия, с надежда Крис да бъде включен към нея и да получим ориентировъчна оферта за разходите. За съжаление вместо положително становище, от двете клиники са изпратени откази на този етап, защото таргетираната група за това лечение в едната болница е 0-9 м., а в другата 6-12 м.

Ден по-късно с майката на Крис се свърза д-р Escolar, която ни информира, че в момента тече процедура за одобрение на терапията в САЩ и Европа, която се очаква да приключи в края на 2022 г. Тя ще обхване присъединяване на таргет група за дечица над 3 годишна възраст и Христо ще бъде включен в нея. Терапията ще бъде безплатна за него, а родителите ще трябва да покрият ежедневните разходи по престой и пътните разходи. Това е голям лъч надежда, че има шанс за подлагане на лечение на Крис в началото на 2023 година, защото друг вид надежда няма на този етап.

-До изчакване на процедурата за вдигане на таргетираната група, малкото юначе ще бъде насочено към чешка клиника за рехабилитационни процедури по метод войта. Цената е 24000 ЕUR, а средствата са събрани благодарение на обединението на всички вас.

Всички останали средства събрани до момента ще бъдат пренасочени към други нуждаещи се невинни душички за лечение, за което ще ви информиране подробно в отделен пост. Средствата от платформата GoFundMe ще послужат за заплащане на рехабилитационните процедури в Чехия, а събраните суми чрез PayPal и сметката ще послужат за покриване на текущите нужди и разходи на семейството в САЩ и Чехия.

„Благодарим ви с цялото ни сърце за обединението, за бързата реакция, за всяко отделено левче от вашия семеен бюджет, за да помогнете Христо да имаш шанс за живот! Остава ни дълго и тежко чакане, защото друга терапия в света, която дава шанс за живот на Крис – не съществува“, пишат от страницата „Бъдеще за Крис“.

„Имаме дарител, който е подкрепил Крис с чувствителна сума през платформата на Pavel Adreev. Ще се свържем с него допълнително, ако желае да възстановим дарените от него средства или да ги пренасочим към друга избрана от него кампания. А ние ще чакаме. Ще чакаме да получим заветното „ОДОБРЕНИ“ и да можем да напишем на всички вас, които сте до нашето момченце: КРИС ПОЛУЧИ ШАНСА ДА ЖИВЕЕ И ЗАМИНАВА ДА СЕ БОРИ ЗА НЕГО! До тогава, скъпи дарители – прегръщайте вашите деца всеки един миг, радвайте се, че са до вас всяка секунда, гледайте ги в очичките и им казвайте колко много ги обичате. Не им се карайте, защото пакости правят здравите деца – обичайте ги, защото всички се раждат ангели Не се знае живота какво ще ни поднесе в утрешния ден – важен е всеки миг“, апелират във Фейсбук страницата.