Татяна Султанова от ПП каза дали ще има промяна за зелените сертификати (ВИДЕО)

620

След опита за щурм в парламента – ще отпадне ли зеления сертификат под натиска на протестите?

„На прага на пета ковид вълна и на опасността от задълбочаваща се здравна криза, за зеления сертификат място за отстъпление няма. Отмяната на зеления сертификат не е на дневен ред“. Това заяви Татяна Султанова от “Продължаваме Промяната” в студиото на “Здравей, България”.

“Протестът е фундамент на демокрацията и ние подкрепяме мирните протести”, каза Султанова.

По думите й вчерашния протест, организиран от партия “Възраждане”, е протекъл мирно, а полицията за първи път е влязла в ролята на “деескалатор на напрежението”.

„Вчерашният протест беше мирен и за пръв път видяхме полицията без каски. Това е още един знак на настъпилата промяна”, заяви Султанова.

Депутатът от ПГ на ПП говори и за справянето с пандемията. На въпроса защо  правителството ще чака до заетостта на 80% интензивни легла в ковид отделенията, тя каза, че “ще се търси диалог за решаване на проблема. Важно е всеки да изкаже своето мнение, за да се намери решение.”

Султанова коментира и казусът  PCR теста на Минчев.

„Поведението на председателя на НС Никола Минчев е изключително отговорно. Той е отговорен към хората, с които общува, прави си тестове с голяма честота. Не мога да кажа в кой часови диапазон той си е направил теста, но е постъпил както трябва и с отговорност към другите“, каза тя.

По публикацията работи Снежина Раева