Зов за помощ: Да помогнем на Крис да се пребори с тежката диагноза

3823

Малко след навършването на втората си годинка, на Христо или както всички го наричат – Крис, му е поставена страшна диагноза. Сумата, необходима за лечението му в САЩ е непосилна за семейството му

„Малко след навършване на втората си годинка и след като беше изкарал дребна шарка, започна непрекъснато да иска да го носим на ръце. В последствие нещата се влошиха – започна да отказва да върви и да губи баланс. В България личния лекар и ортопед бяха убедени, че всичко е наред и това е временно. Ние живеем в Англия и при нашето прибиране нещата станаха страшни“, разказва майката на Крис Елена Лазарова.

„Крис започна да пада и да се удря. Заведохме го в спешното отделение в Детската болница Бирмингам, обяснихме им ситуацията веднага бяха алармирани и ни приеха. След 3 дни на изследвания, ни дадоха тежка диагноза болестта на Краб. Направиха му се допълнителни генетични изследвания, които само потвърдиха страшната присъда. Болест на Krabbe (сфинголипидоза), известна и като глобоидноклетъчна левкодистрофия или галактозилцеремидна липидоза, представлява рядко и често фатално метаболитно заболяване. Тези разстройства се развиват при невъзможност на организма да преработи храната и да се извлекат определени хранителни вещества“, пише още Елена.

„За съжаление, при установяване на симптомите на болестта в ранна детска възраст, и след тежка дегенерация, заболяването е с фатален край преди 2-годишна възраст“, казва още Елена и допълва, че все пак надежда за Крис има.

„В момента на Крис му се трансплантират стволови клетки, а това лечение се поема от здравните осигуровки. След това той трябва да бъде изпратен на генна терапия в САЩ, за чието лечение нямаме възможност и се обръщаме към Вас – дарителите. Очакваме оферта от здравното заведение, която ще бъде публикувана тук на страницата му, но сумата ще е приблизително 350,000$“, пише още майката на Христо.

Всеки, който има възможност да подаде ръка на Крис и семейството му, може да го направи чрез PayPal или чрез кампаниите, публикувани по-долу.

Дарения могат да бъдат изпращани и на личната сметка на майката на Христо, поради невъзможността родителите да създадат дарителска, понеже се намират в Англия.

Титуляр на сметката:
ELENA GEORGIEVA LAZAROVA (Майката на Крис)
IBAN: BG40RZBB91551009963934
BIC: RZBBBGSF
Райфайзен банк
Снимка: Facebook