ПП и „Демократична България“ с първи коментар след срещите за преговори

213

Започнаха преговорите за коалиционно управление 

„Имахме 3 срещи днес и всички те бяха много конструктивни. В тях обсъждахме процеса за влизане в преговорния период. Ще говорим за политики и всяка една от партиите ще даде своите най-добри специалисти. Ще гледаме общите допирни цели и трябва да излезем с истинска програма. Тя ще бъде подробно разписана и ще има дати. За първи път ще има едно добро коалиционно споразумение с ясни посоки”, това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков след срещата на партията с „Демократична България”.

Кирил Петков уточни, че днес са се провели срещи с ИТН, „Демократична България“ и БСП.

„Уточнихме се, че този процес ще има ясни правила, за да има максимално добри резултати. Искаме да направим А отбора на България. Всеки от нас носи огромна отговорност България да се управлява от коалиционно правителство“, каза Кирил Петков.

„Обнадеждени сме и гледаме с оптимизъм на случващото се. Нямам никакви съществени разлики в мандатоносителите „Продължаваме Промяната”. Аз съм в оставка и ще искам мандат за подкрепа на тяхно правителство”, заяви съпредседателят в оставка на „Демократична България” Христо Иванов.

„Видяхме достатъчно примери как може да не се направи правителство. Смятам, че сега можем да покажем как се прави”, добави Иванов.