Нинова: Ако третия мандат бъде връчен на нас, ще предложим приоритети

22

„Пожелавам на всички стабилен кабинет и разумни решения в интерес на хората”.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова започна речта си при откриването на 46-ото Народно събрание.

„Изправени сме пред няколко предизвикателства. Само от нас зависи дали ще ги преодолеем, или ще тласнем страната към политическа криза. Избрани сме при най-ниска избирателна активност откакто имаме парламентарни избори. Това е знак към всички ни“, каза Нинова.

„Второто предизвикателство, имаме силно фрагментиран парламент, без възможност за стабилни мнозинства. За да работи той, е необходим диалог. Миниран е с разделителни линии и условия – протестни срещу партии на статуквото”, каза още лидерът на БСП.

„Третото предизвикателство е да съставим правителство с ясен времеви хоризонт. Трети избори ще бъдат тежко изпитание за България“, каза още Нинова.

„Потвърждавам, че ако първите два мандата не успеят и президентът предложи на нас, ще предложим политики, състав на правителство, в който да бъдат предложени министри от служебния кабинет”, каза Нинова.

„Четвъртото предизвикателство е най-голямото. Пред нас стои въпросът да доразградим стария модел на управление и да съградим нов“, заяви Нинова.