Десислава Атанасова: Виждаме невъзможност да се конструира стабилно управление

121

Представителят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова представи приоритетите на парламентарната група в 46-тото Народно събрание.

„Предсрочните избори не излъчиха категоричен победител. Въпреки това честито на първите. Те са проведоха при ниска избирателна активност и явен натиск от страна на служебното правителство. Действията на представители на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в обществото. Вместо изборите да разрешат политическата криза, те я задълбочиха. Днес виждаме невъзможност да се конструира страбилно управление. Свидетели сме на блокаж в цели сидитеми“, започна Атанасова.

„В 46-тото НС ГЕРБ-СДС ще бъде силна и компетента опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, които и да са те, а ще бъде хаосът в държавата. Ние не разчитаме изборния резултат като победа на определена политическа сила“, заяви още Десислава Атанасова.

„В приоритетите на ИТН не видяхме да бъде адресирано нито едно от предизвикателства, пред които е изправена държавата. В бързината да представят кабинет, те забравиха за тези проблеми. За нас това е некомпетентност“, категоричена бе Атанасова и допълни, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепи такъв тип правителство. „Ние ще бъдем опозиция на следващото управление“.