Христо Иванов: Най-явният признак, че България е в криза е, че повече от година нямаме нормално управление

Христо Иванов представи приоритетите на „Демократична България“ в 46-тото Народно събрание. Той поздрави депутатите и им пожела енергия и здрав разум.

„България е в криза и най-очевидното проявление е, че повече от година нямаме пълноценно нормално управление. Нямаме ясна формула за това как да съставим следващото управление. Трябва да започнем работа веднага“, започна Иванов.

„По отношение на четвъртата Covid вълна, още утре ще сондираме колегите от другите парламентарни сили, без да чакаме излъчване на Комисия по здравеопазване. По отношение на плана за възстановяване, трябва да гарантираме, че парите няма да бъдат откраднати, както каза г-жа Мика Зайкова. Трябва да започнем максимално бързо работа по един бюджет, който да бъде бюджет на промяната. Трябва да възложим мерки за подобряване на ефективността на публичните разходи. Тогава наистина ще можем да потърсим възможност за увеличаване на пенсиите“, заяви още съпредседателят на „Демократична България“.

„Това, което се случва с една болница в страната в момента, трябва да бъде сериозен знак за това, че имаме нужда от реформа в здравеопазването“, допълни Иванов.