Индийската делегация на Г-7 се самоизолира заради случай на коронавирус сред представителите

35

Индийската делегация, участваща в срещата на Г-7 в Лондон, се самоизолира след като двама от представителите и се оказаха с положителни тестове за Covid 19, съобщават от Reuters 

„Двама делегати се оказаха положителни, така че цялата делегация сега се самоизолира“, сподели британски служител.

„Срещата беше разрешена от строг набор от протоколи срещу COVID, включително ежедневно тестване на всички делегати“, допълни той.

Външният министър на Индия, Субраманям Джайшанкар, не е показал положителен тест за вируса, съобщи репортерът на Sky News Джо Пайк в Twitter.

Джайшанкар бе заснет на среща с британския вътрешен министър Прити Пател във вторник. Журналистът добави, че делегацията ще се опита да се срещне виртуално.

Самоизолацията след положителни резултати от тест за коронавирус е предвидена в специален протокол, разработен за първата от две години лична среща на външните министри от Г-7, която се провежда от 3 до 5 май в столицата на Обединеното кралство, председател тази година.

В допълнение към ръководителите на външните министерства на Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония, на срещата са поканени и върховния представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, представители на Австралия, Индия, Южна Корея и ЮАР, както и генералният секретар на Асоциацията на държавите от югоизточна Азия.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова