Забити кирки в коли: Какви са версиите за посегателството? (ВИДЕО)

477

Прокуратурата се заема със случая

Екшънът се разиграва в Пазарджишко. Три коли – товарен автомобил, марка „ Додж Рам“, лек автомобил, марка „Крайслер“ и товарен автомобил, марка „Ивеко Дейли“, осъмнаха със забити пет кирки в предните капаци и стъкла.  Охранителни камери са заснели посегателството. На тях се виждат извършителите, които само за секунди забиват кирките и след това бягат.

Автомобилите са със счупени предни стъкла и дупки в предните капаци. Малко след 3 часа предишната нощ собственикът Стоян чува чупенето на стъкла. Когато излиза навън, вижда автомобилите си със забитите в тях кирки.

„Имам заплахи и закани от човек, когото осъдих. Сигнализирал съм органите на реда. Той ме заплашваше с убийство, с материални щети. Издебна ме на работното ми място и ми подвикна, че оттук нататък ме чакат само проблеми”, разказа пред NOVA потърпевшият Стоян Иванов.

По случая е образувано досъдебно производство. Разпитват се свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи, както и се извършва анализ от записи на камери за видеонаблюдение и др. Провеждат се оперативни мероприятия за установяване на извършителя на деянието.