Постоянен арест за вандала, потрошил магазин във Велико Търново посред бял ден

334

Оставиха за постоянно в ареста 25-годишния мъж, който потроши магазин за дрехи с бухалка посред бял ден във Велико Търново

Той е привлечен като обвиняем за повреждане на чужди вещи, хулиганство и опит за кражба.

В периода 11.02.2021 г. – 23.02.2021 г., в Арбанаси и във Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, противозаконно повредил чужди движими и недвижими вещи и с това причинил на собствениците вреди в общ размер на 4 910 лв. (На 11.02.2021 г.  в с. Арбанаси повредил лек автомобил „БМВ Х7“ чрез счупване на прозорец на предна врата. На 23.02.2021 г., в гр. Велико Търново, в търговския обект счупил стъклени витрини, входна врата и вещи в магазина).

Екшън: Мъж с бухалка опустоши магазин във Велико Търново

На 23.02.2021 г. в гр. Велико Търново, в търговски обект, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като в работно време, на главната улица на града ругал, заканвал се на К. К., демонстративно начупил стъклената витрина, входната врата и оборудването на търговския обект и изхвърлил част от него като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. По същото време направил опит да отнеме от владението на продавач – консултанта, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да присвои касов апарат на стойност 400 лева, собственост на „Д“ ЕООД, като кражбата останала недовършена по независещи от дееца причини.

Неуредени финансови въпроси са причината за изпочупения магазин във Велико Търново

Съдът е уважил становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и че е налице опасност да се укрие и да извърши други престъпления.

Определението на РС Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.