Неуредени финансови въпроси са причината за изпочупения магазин във Велико Търново

135

Вчера в следобедните часове мъж с бухалка потроши магазин във Велико Търново. По информация на полицията причината за нападението са неуредени финансови въпроси.

Екшън: Мъж с бухалка опустоши магазин във Велико Търново

Вчера след обeд мъж на около 26 гoдини от Горна Оряховица се насочва към конкретния търговски обект. Очевидците на инцидента разказаха за поведението на вандала. Необезпокояван започва да чупи витрините на магазина с бухалка и камъни. По това време вътре е продавачката, а районът е оживен, защото се намира в центъра на града, предаде bTV.

Свидетелите коментират, че нападателят дори бил с усмивка на лицето, докато чупел витрините. Собственикът на магазина Красимир Кънев заяви, че познава нападателя, работел за него в продължение на няколко месеца.

„Изведнъж реши да напуска и си тръгна. Платени са му парите, които ги има. Той си претендира за 3 млн. лв., доколкото чух – толкова му струвала шпакловката. Срещу него има вече 10 преписки – в Горна Оряховица, в Лясковец, тук в Търново. Счупи стъкло на автомобил, на къщата ни, в наша бизнес сграда някакво шише със запалителна течност беше хвърлил. Очаквам полицията да си свърши работата“, каза още Кънев.

Извършителят е задържан. Днес мястото е разчистено, витрините са покрити с найлони. Все още не е ясен размерът на щетите. Работата по случая продължава.

По публикацията работи: Ралица Димитрова