Защо не ми тръгват игрите на лаптопа – чести проблеми

225

Геймърството е цял един свят, който винаги има с какво да ни изненада. За да доведем нещата докрай, трябва да разгледаме какви геймърски лаптопи се предлагат, като някои модели са нови, а други втора употреба. Необходимо е да притежават висока производителност, също както и подходяща видео карта, за да не засичат игрите. Модели преносими компютри с подсилени компоненти и добро охлаждане ще откриете в магазин Пласико, където ще бъдете посрещнати от богато разнообразие геймърски машини и периферна техника за възпроизвеждане на ефектите. 

Защо не тръгват игрите на лаптопа 

Възможни са няколко причини. Графичните забележки са най-често срещаните проблеми, но съществуват и някои други недостатъци, които да доведат до невъзможността за играене на определени игри на лаптопа:

  • Визуални грешки – тук се използва понятието “артефакт”, което касае нередностите в графичен план и изкривяването на медиите. В случая е от значение да се уверите, че имате актуални драйвери;
  • Забавяне при предприемането на някакви действия, когато играем онлайн игри (лаг) – този проблем е пряко свързан със скоростта на интернета, която можете да ускорите, като спрете всички тегления;
  • Застиване при офлайн игрите – можете да разрешите проблема, осигурявайки си допълнително дисково пространство;
  • Визуални проблеми (screen tearing) – възникват, когато е нарушена синхронизацията между екрана и видеокартата;
  • Сриване на играта – напълно вероятно е това да се случи, ако не сте инсталирали нови драйвери. Добра идея е да се опитате да отстраните проблема, като деактивирате антивирусния софтуер.

Играенето на игри е пряко свързано с избора на геймърски лаптоп, който да ни осигурява необходимата производителност. Важно е да инвестираме в подходяща машина, за да се насладим на хобито си по пълноценен начин, без да се прекъсваме забавлението заради засичане на играта и невъзможност за нейното възпроизвеждане. 

Как да изберем нов геймърски компютър

Рам памет, процесор, видео карта и вид операционна система – всички тези параметри са точно толкова важни, колкото и дизайнът на геймърския лаптоп, който в съвременната си версия има изразено индустриално излъчване и е с осезаемо по-добро охлаждане, отколкото класическите геймърски лаптопи. При него вентилационните отвори са по-големи, а при някои модели са налице и допълнителна подсветка към клавиатурата. 

Подходящи ли са моделите втора употреба

Ако не можете да си позволите чист нов геймърски компютър, можете да заложите на модел втора ръка, който няма да се отрази зле върху бюджета Ви, но същевременно ще Ви даде желаната функционалност.