Съдът се произнесе за Викторио, който уби жена си и дъщеря си

192

Викторио Александров е признат за виновен за убийство на приятелката си Дарина и родната си дъщеря Никол

20 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване получи Викторио Александров за двойното убийството на приятелката му Дарина Министерска и на едногодишната им дъщеря Никол. Той трябва да заплати и 400 хил. лева на родителите на Дарина – Ваня и Георги Министерски.

Родителите на безмилостно убитата Дарина: Нашият живот също беше в опасност (ВИДЕО)

Припомняме, че Александров се призна за виновен по всички обвинения и заяви, че съжалява за случилото се. Престъплението беше извършено през октомври 2018 г. Според обвинението частният охранител Викторио убива с пистолет Дарина в столичния квартал „Надежда”. Няколко часа по-късно убива и детето, след което е заловен от полицията.

СГП: Присъдата на Викторио е в разрез с морала и основните ценности на обществото

2018г.

Двадесет и осем годишният подсъдим работел като охранител в частна фирма. Мъжът имал издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелно оръжие и боеприпаси, притежавал пистолет м. „Smith&Wesson“. Двамата с Дарина живеели на семейни начала и имали дъщеря, родена на 22.10.2017 г.

Около 14 ч. на 29 октомври 2018 г. мъжът отишъл да види детето си. Между него и Дарина възникнал конфликт. Той я ударил с юмрук в главата и тялото, след което извадил оръжие, насочил го към нея и произвел два изстрела. Куршумите попаднали в областта на брадичката и шията, в резултат на което пострадалата паднала.

Подсъдимият взел детето и напуснал апартамента. Отишъл с него до Северния парк, където изхвърлил мобилния си телефон. След това се придвижил към кв. „Илиенци“, където обядвал в заведение за обществено хранене. Впоследствие, след като спрял на автостоп лек автомобил, заедно с дъщеря си отишъл в жк. „Хаджи Димитър“.

Няколко часа по-късно, Викторио поръчал такси за жк. „Надежда“, където принудил шофьора да му предаде мобилните си телефони. Накарал го да потегли първоначално в посока към автомагистрала „Люлин“, а след това и към с. Долни Богров. За целта подсъдимият употребил сила, като нанесъл на водача удар с пистолет в областта на тила. Заплашил го с думите: „Ако изпълняваш това, което ти казвам, ще живееш“. През цялото време държал дулото на оръжието опряно в шията на мъжа.

При пристигане в селото, подсъдимият, заедно с малолетното си дете, се подслонили в тухлена постройка в близост до пътя.

Междувременно родителите на пострадалата Дарина посетили жилището, обитавано от дъщеря им. С помощта на ключар успели да влязат и открили безжизненото тяло на жената. По техен сигнал започнало издирване на Викторио и Никол от органите на МВР. В резултат на действията им местонахождението им било установено.

При пристигането на полицейския екип мъжът и детето спели. Подсъдимият се събудил, а малко по-късно произвел изстрел срещу дъщеря си. Насочил оръжието и срещу себе си, опирайки пистолета до главата си. Заслепен от прожекторите на полицаите, Викторио натиснал спусъка и произвел изстрел, но, отдръпвайки се инстинктивно, не успял да се простреля.

При пледоариите прокурор от Софийска градска прокуратура поиска на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание за убийство – доживотен затвор без право на замяна. Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд.