Община Сърница с актуална информация за обстановката в града след силните валежи

131

„Уважаеми жители и гости на Община Сърница, информираме Ви, че във връзка с изключително големите количества валежи, паднали на територията на общината в последните 24 часа, водата е излязла извън коритото на реката.“, пише на фейсбук страницата си пазарджишката Община Сърница.

Поради опасност от заливане на моста, пътят до отсрещната страна на яз. Доспат и гр. Сърница (местностите Голяма и Малка Крушица и Орлино) е затворен. Движението е ограничено още на моста на излизане от града.

Община Сърница призовава гражданите да не предприемат пътувания към горепосочените местности, а тези, които вече са там също да не предприемат пътуване в обратната посока през моста.

Дживението ще бъде възстановено след преценка за бесопасността на съоръжението на моста и понижаване на нивото на водата.

„Призоваваме да не се преминава и през полския път при местността Караасан с цел връщане към гр.Сърница поради лошото състояние на пътя и опасността за затъване на превозните средства.“, пишат от общината.

Поради завишените нива на водите са забранени и преминаванията през и около други мостове и дерета.

При възникване на ситуации от извънреден характер, общината призовава гражданите да се обадят на телефон 112 или на Община Сърница на телефон 0885202439, където ще се свържат с оперативните дежурни.