Радев по време на срещата с ПП ГЕРБ: Цветан Цветанов каза, че манипулации в изборите съществуват (ВИДЕО)

61

По врема на констултацията президентът посочи, че не може да се пренебрегне нито една партия, нито един глас

„Цветан Цветанов каза, че манипулации в изборите съществуват, не знам какво е имал точно предвид, той изхожда от своя бивш опит.“ Това каза президентът Румен Радев по време на консултациите с ПП ГЕРБ в Президентството.

„Благодаря за вашето откровено изложение. Първо за компрометирането на изборния процес, че тук едва ли не се организира такова нещо под моя егида. Нищо подобно. Ние сме демократична държава, за мен е важен гласът на всеки един българин, важна е всяка една партия. Аз не деля партиите на такива, които са системни и присъстват от дълги години в политическия живот и на такива, които сега прохождат. Това, че някои партии не разбират нищо от избори, защото сега за първи път ще се явяват, ами вашата партия все някога е била за първи път на избори“, допълни още президентът Румен Радев.

Той посочи, че не може да се пренебрегне нито една партия, нито един глас.

„Вие знаете, че според Българската конституция политическият живот се основава върху принципите на плурализма. Ние уважаваме всеки един българин“, допълни още Радев.

Според него внушенията, че изборите могат да бъдат манипулирани, се опровергава само с мерките, които се вземат от властите, така че да се гарантира, че те няма да бъдат опорочени.

„Надявам се наистина да видя такива мерки, предприети от ръководството на държавата, от ЦИК, които да убедят хората, че няма манипулации. Това е много важно и това е най-убедителния начин да се докаже, че такава не съществува.