Караянчева към президента: Насажда се недоверие сред гражданите, за което и вие имате вина (ВИДЕО)

328

По повод тези думи на председателя на НС, президентът Радев отговори, че казаното може да бъде опровергано с мерки, които се вземат от властите

„В последно време се насажда недоверие сред гражданите, че изборите ще бъдат манипулирани. Вие също имате вина за това, госдподин президент.“ Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на срещата на ГЕРБ с Румен Радев. Освен Караянчева, при Радев са вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на ГЕРБ Даниела Дариткова, вицепрезидентът Илияна Йотова и др.

„Всички се опитват да се упражняват по изборния кодекс. Говори се за подмяна на бюлетини, на протоколи. Това отдавна го няма, посочи Караянчева. Всяка партия има участие в организацията и ръководството на съответната комисия, има право на представител, на наблюдатели, на застъпници, може да се направи паралелно преброяване. Така че сме постигнали много в изборния процес“, каза Караянчева.

„Всички граждани трябва да имат право да дадат своя глас, независимо къде живеят. А ако изборната машина се развали“, попита Караянчева.

Не приемам, че се организира подобно нещо по моя вина, каза Радев. Той заяви, че кани на среща всички партии, дори и новите. Конституцията се основава на принципите на плурализма, да уважаваме този принцип, каза държавният глава.

Що се отнася до внушенията, че изборите могат да бъдат манипулирани, това се опровергава с мерки, които се вземат от властите. И аз се надявам да видя такива мерки, каза още Радев.