Ще бъде ли затворена втора детска градина в русенско заради COVID-19? (ВИДЕО)

75

Кметът на града увери, че градината ще бъде затворена само при усложняване на ситуацията

След като детското заведение в Сливо поле беше в 14-дневна карантина, вчера стана ясно, че учителка в детска градина „Звездица“ в Русе е дала положителна проба за коронавирус. Всички деца от групата, на която е преподавала, са под домашна карантина, персоналът – също. Преди това е станало ясно, че в градината е било заразено и едно от децата.

„Правим дезинфекция на детската градина. Тя ще бъде повторена след 48 часа. Ще има извънреден инструктаж на персонала”, каза Райна Великова – директор на ДГ „Звездица“, Русе, предава Нова.

„Бихме затворили детската градина само, ако ситуацията се усложни. Засега нямаме основания за подобна тревога. Родителите трябва да са спокойни”, заяви зам.-кметът на Русе Енчо Енчев.

Той съобщи още, че обстановката в Професионалната гимназия по промишлени технологии не е тревожна, тъй като там има заразен ученик, но той не е посещавал учебни занятия и не е имал контакти в училището.


Видео: NOVA

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама