Измама пълзи в интернет: „Воля“ сезира ГДБОП за фалшиви профили на Марешки във Фейсбук

129

В социалните мрежи се въртят игри от името на Марешки, в които се обещават големи парични печалби

„Воля“ сезира отдела за киберпрестъпления в ГДБОП и екипа на Фейсбук по повод появили се фалшиви профили на лидера Веселин Марешки, чрез които измамници предлагат онлайн игри, събират лични данни на хората – ЕГН и банкови сметки, и им изпращат съобщения, че получават големи парични награди, предаде „Пик“. В други фалшиви постове се твърди, че той ще раздава пари на всички с Covid-19. Абсолютно неправомерно са използвани откъси от негови видео-обръщения и интервюта с цел заблуда на хората.

Ето какво пишат от партията:

Призоваваме потребителите на социалната мрежа Фейсбук да не се поддават на тези измами!

Припомняме, че зам.-председателят на НС Веселин Марешки има само една страница във Фейсбук, която има над 100 000 последователи!

Държим да подчертаем, че благотворителната дейност на лидера на ВОЛЯ, чрез която помага на много хора, църкви, различни културни инициативи, се базира на внимателна преценка, проучване и принципи, които категорично изключват онлайн игри и събиране на лични данни!

„Надявам се компетентните органи бързо да разкрият тези жалки измамници, които направо се гаврят с бедни българи, готови да повярват на всичко в отчаянието си”, коментира Марешки.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама