Борисов излетя с хеликоптер, за да инспектира строителството на „Балкански поток“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

54

Премиерът обяви, че в момента на работят повече от 1400 машини на терена 

Министър-председателят Бойко Борисов се качи на хеликоптер за поредна инспекция.

Премиерът инспектира строителството на част от трасето на „Балкански поток“ и обяви, че в момента на терен работят над 1400 тежки машини.

„480 километра е трасето, като по-голямата част от тръбите се поставят под земята. 2000 работници са на терен”, обяви Борисов.

„Навсякъде заварките са направени, по цялото трасе. Виждате какво огромно съоръжение е, където ще може да пренасяме азерски, втечнен, руски и др.п, добави министър-председателят.

„Пускаме ги тръбите и със специална техника ги изтегляме. Оставихме селскостопанските производители да приберат реколта“, уточни той.

Заедно с него са и зам.-министъра на енергетиката на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител.

 

По публикацията работи: Моника Цанкова 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама