Скоро ще стана ясен най-добрият млад шофьор на България

59

Финалът на кампанията “Най-добър млад шофьор на България” за тази година и Писта София 2020 ще се проведат на 20 септември на бул. Александър Малинов. Официалното откриване е в 12:30 ч. в близост до Бизнес парка. 

6000 се записаха за участие в кампанията на СБА, но само 20 от тях отиват на финалното състезание. Първите трима ще представят страната ни на европейско състезание през октомври в Полша, а победителят ще спечели чисто нов автомобил за 1 година. 

Участниците ще трябва да покажат майсторско шофиране, бърза реакция в “стресово” трасе с препятствия, а Българският Червен кръст ще ги постави в реална ситуация за спасяване на човешки живот след тежко ПТП. Накрая финалистите ще участват в групово изпитание по смяна на гуми, а най-важни ще са бързината и техните познания. 

Автомобилният състезател и шампион на България за 2015 Григор Григоров заедно с най-добрите инструктори от СБА ще помагат на участниците по дългото близо 400 м. трасе. 

Организаторите планират също провеждането на тазгодишното издание на Писта София. Феновете на високите скорости ще могат да се насладят на трасе с дължина 2,3 км. По време на събитието посетителите ще могат да се включат в тест драйв на електрически тротинетки по предварително подготвен маршрут и да спечелят редица награди. До сцената ще бъде изградена специална зона за различни активности с публиката – тестване на алкохолни очила, викторина с въпроси от листовките и инсталация с Кристиано Роналдо, която предизвиква всеки да скочи колкото него. Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата” ще обособят „Зона за пътна безопасност”, в която малки и големи ще могат да научат важни съвети как да се движат безопасно на пътя. За децата са предвидени игри и открити уроци, а на специален макет на пътно кръстовище ще се показва как да пресичат правилно, кога имат предимство, но и колко важно е винаги да са внимателни на пътя. 

Кампанията “Най-добър млад шофьор на България” се провежда под егидата на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата” и със съдействието на Главна дирекция “Национална полиция”, БЧК и Столичната община. 

Снимка: СБА

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама