Илън Мъск се изкачва още по-високо в списъка на милиардерите

77

Към 27-и август богатството на Мъск се оценява на 101 милиарда долара

Състоянието на основателя на „Тесла“ и „SpaceX“ Илон Мъск е нараснало с 3,7 пъти от началото на тази година и за първи път надхвърли 100 милиарда долара, съобщават „Блумбърг”, цитирани от БГНЕС.

Към 27-и август богатството на Мъск се оценява на 101 милиарда долара. В същото време в началото на годината, според Bloomberg Billionaires Index (BBI), то е било около 27,4 милиарда. Така от началото на годината богатството на милиардера е нараснало със 73,6 милиарда долара – 3,7 пъти. Това се дължи на покачването на цените на акциите на „Тесла“. От началото на годината капитализацията на „Тесла“ е нараснала 4,7 пъти.

В същото време Мъск остава на четвърто място в рейтинга на BBI. На първо място остава главата на „Амазон“ Джеф Безос с богатство от 202 милиарда долара, на второ – основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, чийто капитал се оценява на 124 милиарда долара. Третото място заема от основателя на Facebook Марк Зукърбърг (115 милиарда долара).

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама