Братята Брайън се оттеглят от тениса (СНИМКИ/ВИДЕО)

58

Двамата братя, на по 42, взеха общо 119 титли, включително 16 от Големия шлем, 39 от сериите Мастърс 1000 и четири пъти заключителния Мастърс на осемте най-добри

Боб и Майк Брайън, най-успешната двойка при мъжете в историята на тениса, слагат край на 22-годишните си професионални кариери, предаде New York Times, цитирани от Нова.

Двамата братя, на по 42, взеха общо 119 титли, включително 16 от Големия шлем, 39 от сериите Мастърс 1000 и четири пъти заключителния Мастърс на осемте най-добри. „Просто усещаме, че сега е правилният момент за подобно решение. На тази възраст отнеме много повече работа, за да излезеш на корта и да си конкурентен. Обичаме да играем, но не обичаме да подготвяме телата си за игра. Искаме да приключим сега, когато ни остава още малко добър тенис“, сподели Майк за New York Times.

Тандемът от Калифорния бе номер 1 в ранглистата на двойки за 438 седмици и стана първия отбор, който постига кариерен Златен Мастърс през 2014 след триумфа в Шанхай. Тимът спечели олимпийско злато в Лондон през 2012 и бе част от спечелилия Купа Дейвис състав на САЩ през 2007. „Не играхме тази година, просто за да участваме в мачове и да печелим точки, или да заработим пари. Причината беше да се сбогуваме и да благодарим на абсолютно всички, като усетим неповторимата атмосфера за последен път“, добави Боб.

Майк грабна още две титли от Шлема с Джак Сок през 2018, след като брат му попадна в лазарета с травма на бедрото. Брайън ще се разделят с титла, след като вдигнаха трофея в Делрей Бийч през февруари, преди сезонът да бъде преустановен заради коронавируса.

                                                              *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама