Каракачанов: Да, избори ще има тогава, когато е по Конституция

112

„Последните три години страната се управлява от коалиция между най-голямата политическа сила – ГЕРБ, и Обединени патриоти. В последните 30-на дни в България има хора, които казват, че искат смяна на властта. Някои от тях млади, живели на Запад, правят сравнение между това, което е там, и това, което е тук. Сигурно има разлика, но аз не съм чул от никого каква ще бъде програмата на новото правителство, каква е философията на това ново правителство“.  

Това каза в речта си на Националната конференция на ГЕРБ вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не чувам  от лидерите на протеста каква ще е промяната. Смяната на правителството не е реформа. Съдебна реформа? Каква? Искам да чуя какво искат да се промени. Въпросът не е да кажеш какво не ти харесва, а как да се промени. Хората, които излязоха в началото на протест да изразят своята воля, днес ги няма по площадите“, заяви Каракачанов.

„Има два вида политици – тези, които са готови да се жертват за нацията и държавата, и такива, които жертват държавата за собствените си интереси. Част от тези, които искат да ни управляват отново, 20 и няколко години жертваха държавата в името на своите интереси, днес отново са готови да хвърлят държавата в хаос, само да се докопат до властта. Трябва и вие да си зададете въпроса какво трябва да свършим в останалите месеци и какви въпроси за решаване трябва да поставим пред обществото“, посочи вицепремиерът.

„Имаме ясни приоритети. Да, избори ще има тогава, когато е по Конституция. Вървим напред, за да си свършим работата“, каза още Красимир Каракачанов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама