Главният прокурор: Има добро взаимодействие между прокуратурата и МВР

69

Главният прокурор Иван Гешев участва в съвместно съвещание с професионалното ръководство на МВР за отчитане на резултатите по противодействие на битовата престъпност.

„За да бъдат постигнати резултати, е необходимо да има взаимодействие между институциите. Резултатите показват, че това е правилният подход и че между прокуратурата и МВР се изгради едно добро взаимодействие както на централно, така и на местно ниво, което води до добри резултати“, каза на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

„Благодаря на всички служители на МВР за свършеното през годината. Само преди три години ако някой кажеше, че проблемът с телефонните измами кажеше, че може да бъде решен в приемливи граници, щеше да му се отговори, че това е невъзможно. А сега това е факт. Спрямо 2017 година намалението на телефонните измами е 95%, в сравнение с 2018-та – 91,2%, в сравнение с 2019-та – 90,7%. В началото на тази година случаите вече са единични. Има дни без нито една кражба на кола. След някои от специализраните акции акции в страната месеци наред няма извършено престъпление по тези места“, заяви Гешев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама