Борисов с остър коментар за Радев и протестите

326

„Много ми е мила държавата. Толкова много неща се правят и не ми се иска от глупост да се разруши и дълги години да има много проблеми“. Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„Иска ми се тези неща да ги предотвратя тези неща“, поясни той.

„Арестуват министри, зам.-министри. От медиите научавам. Дума казал ли съм? Гледам месеци наред министрите ми с белезници. БОП-ът нахвърлени на земята. Ама аз оставки искам веднага. Каква е разликата между министри, зам.-министри и кметове и президентски съветник? Преврат, какъв преврат!“, заяви той.

„Като панаирджийска мечка ме разкарват да ме разпитват и да ме снимат. Ама дума не съм казал“, допълни Борисов и поясни: „Защо?“ „Защото днес ще работим. Чакаме новини довечера след 20 часа. Има ли дясно мислещ човек, който да не знае какво е ERM II?“

„Нито съм ходил в летните, нито в зимните Сараи. Ама много от протестиращите снощи са ходили там“, обясни Бойко Борисов.

Според него няма разлика между масовото събиране в дискотеките и събирането на хора за протест пред президенството.

„Защо да затварям дискотеки и барове, като най-висшият орган – президентството, не спазва мерките и дава такъв пример. Ако Щабът не направят публичен медицински дебат, отварям всичко. Но нека да се знае, че отговорен за това ще е президентът. Едни могат да бъдат глобявани, а други не. Мен ме глобиха за събитието в Стара Загора, а президента ще бъде ли глобен? Вчера имаше повече хора, отколкото на футболните мачове“, категоричен бе Борисов.

„И пак искам да се обърна към своите опоненти и да ги призова: Проявете малко държавничество. Етническият мир е много важен“, каза Борисов и сравни „Росенец“ с къщата си в Банкя. „Хората се разхождат, снимат я“, напомни той и заяви, че сега Община Бургас трябва да направи така, че всеки да ходи и там.

„Дали да продължавам още? Взех те като Илияна Йотова – да ми даваш кураж“, каза Борисов на вицепремиера Томислав Дончев, който също е с него на брифинга в МС. А той му отговори с усмивка: „Не съм толкова хубав“.

„Внимавайте. Много е важно как ни определят вън“, заяви още премиерът.

„Вчера четох: Радев скочи на Ахмед Доган. Как скочи? Ама вижте… едно заглавие какво прави. Седнеш уморен след работа, прочетеш и викаш – какво безобразие“, информира Бойко Борисов.

За пандемията от COVID-19 у нас и новите мерки, министър – председателят заяви, че всеки ден се кара с Щаба. Той разказа и как е бил глобен 300 лв., защото си е свалил маската и е целунал иконата.

„Сега аз на всички се накарах – на Мутафчийски, на Кунчев, на Кантарджиев и им казах – направете дебат и спорете, медицински спорете. Ако Националния оперативен щаб не направи още днес публичен дебат – пускам веднага дискотеките и баровете“, заяви Бойко Борисов и добави: „Излизат днес медиците и си казват мнението. И си взимам решението. Но искам да ги гледам. Щом САЩ не разбират, щом Роберт Кох не разбора от медицина, а нашите разбират… Защо пишете бройките се повишили? И след вчерашния митинг ще се повишат – натъпкани бяха и без маски. Но…“

„Казах им – не го правете, предстоят тежки времена. Не се раздвижва икономиката. В момента трябва абсолютен консенсус. Няма никакво значение кой управлява“, заяви той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама