Прокуратурата назначи проверка на министъра на културата

60

Върховната административна прокуратура назначава проверка на министъра на културата Боил Банов.

Тя е заради документи, издадени от ведомството за строителството на небостъргач, който се издига на метри от културен паметник. Това съобщи в ефира на „Здравей, България“ главният прокурор Иван Гешев.

„Не съобразяваме действията на прокуратурата с изявления на политици или с политически последствия. Не се страхуваме, не се срамуваме и държим българските граждани да знаят истината. Това е начинът да се повиши доверието в съдебната власт”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в интервю за „Здравей, България”.

Коментарът му дойде по повод мнението, изразено от някои граждани, че акцията на прокуратурата в Президентството е дошла, веднага след като Радев е поискал сваляне на охраната на НСО за Ахмед Доган и Делян Пеевски. Часове след началото на акцията и извършените арести на „Дондуков” 2, пред сградата се състоя протест. Държавният глава излезе при демонстрантите и с изявлението си призова за „прогонване на мафията от прокуратурата”.

„Президентът явно нещо се е объркал – най-голямата мафия във всички държави е в политиката”, допълни Гешев.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама