Обвиняемият Васил Божков писал имейл до Гешев

258

„Това е поредната рутинна операция, която се провежда съвместно с прокуратурата. Тя е по линия на това, което е приоритет на МВР  и прокуратурата, а именно – битовата престъпност. Целта ни е към края на годината нивата на битова престъпност да са чувствително по-ниски от миналата година. Това е постижимо“

Това заяви главният прокурор на Република България Иван Гешев от Ябланица, където днес се провежда специализирана операция на прокуратурата и полицията.

„Хората, които цял живот са работили и са си внасяли данъците, не заслужават да бъдат убивани, изнасилвани, запалвани в къщите си и да живеят в страх“, отсече той.

„В край на миналата година намалението на телефонните измами например е 40-50%. Смятаме, че и проблемът с битовата престъпност може да бъде решен и хората да живеят по-спокойно и по-сигурно“, посочи още той.

„Главният прокурор определя приоритетите и целите на прокуратурата. Не наблюдавам отделни дела. Не е нормално да има сигнали чрез „Фейсбук“, но всеки си преценява как да се защитава. Освен във „Фейсбук“ е постъпил сигнал по имейл от обвиняемия Васил Божков до мен, в който излага определени неща. Постъпил е и сигнал от едно издание, близко до Цветан Василев. И двата сигнала са разпределени до съответния прокурор, който да прецени какви действия може да се извършат. Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства, независимо дали представляват анимация, дали са комикси или нещо друго забавно“, разкри обвинител номер 1.

„Срещу Божков са изпратени документи в ОАЕ. Цветан Василев и Божков имат едни и същи интереси. Те имат интерес да има слаба държава и прокуратура“, каза пред журналисти Иван Гешев.

„Делото за убиеца Джок Полфрийман ще бъде прехвърлено на съответния прокурор. Този човек беше осъден на 20 години затвор и беше пуснат 8 години предсрочно. Решението за възобновяването на делото е в ръцете на наблюдаващия прокурор. Ясно е, че този опит за възобновяване на делото е прелюдие за сигнал до европейските институции за правата на човека. Полфрийман е използван от партии, НПО-та и определени хора. Той щеше да е „лузър“ в Австралия, а тук е звезда, каза бащата на убития студент сутринта.Моето мнение е същото“, допълни още Гешев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама