Хотел купи автогарата в Банско: Остава ли градът без транспорт?

96

Хотелски комплекс закупи автогарата в Банско. Това се случва след като досегашният собственик на автогарата е изпаднал в невъзможност да поддържа сградата и решил да я продаде. От това се е възползвал близкият хотел, който ще разширява базата си, като на терена ще се строи спортна инфраструктура и паркинг.

„От януари тази година сградата на автогарата и прилежащият терен са продадени на собствениците на „Гранд Хотел Банско“ , който се намира в непосредствена близост до автогарата”, каза кметът на града Иван Кадев пред репортер на NOVA.

„Имаме уверението на новия собственик, че автогарата ще съществува в този вид и ще изпълнява функциите на автогара през следващите 2-3 години. Това ще ни даде възможност на нас да проектираме нова сграда”, посочи още той.

По думите му автогарата никога не е била собственост на Община Банско.

„Тя е собственост на дружество „Пирин Транс”, което я придобива чрез приватизационна сделка през 1998 г. Сега това дружество прехвърля активите, сградата и терена на новите собственици”, допълни Кадев.

Такава инфраструктура има обществено и социално значение и ние ще направим всичко възможно да направим такъв терен и сграда. При сегашното финансово състояние нямаше как Общината да закупи терена. Това е една сериозна инвестиция, поддръжка. Най-вероятно това е една от причините да бъде продадена“, допълни кметът на Банско.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама