Разсадник подарява 5000 фиданки бял бор

473

5000 броя дръвчета са останали излишни в разсадник 

Дръвчетата са от вида бял бор (Pinus sylvestris). Ако те не бъдат взети до петък (24 април), ще бъдат унищожени, съобщават от фейсбук страницата Гората.бг. Единственото условие е да се вземат минимум 200 броя от организация, населено място, община или лице. Задължително е и дръвчетата да бъдат засадени законно.

Желаещите могат да се свържат с организаторите чрез фейсбук или електронна поща – contact@gorata.bg, като е необходимо да посочат своите имена или името на организацията, телефон за връзка, адрес на електронна поща, желаното количество, както и информация къде ще бъдат засадени получените дръвчета.

Гората.бг е най-голямата доброволческа инициатива, която засажда гори и дървета в България. В края на този сезон, след 7 години дейност, са засадени над 885 000 дървета.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама