Арестуваха Кончита Вурст в Германия

891

Тя е била задържана от Федералната полиция

Полицията в Дюселдорф арестува 31-годишната победителка в Евровизия 2014 Кончита Вурст на път за участие в шоуто „Маскираният певец“. Тя е била спряна от охраната на влизане в транзитната зала и заедно със свой придружител е трябвало да отиде при охраната, пише БГНЕС.

Полицаите са отказали да пуснат певицата на територията на страната заради ограниченията срещу разпространението на коронавируса. Те са били непреклонни, въпреки подписания договор за участие на Кончита Вурст в излъчваното днес наживо от телевизия „Pro7“ шоу „Маскираният певец“.

Тъй като става въпрос за еднократно участие, договорът не се признава за трудов ангажимент, с което обаче Вурст не била съгласна.

Федералната полиция е задържала Вурст, която е била изправена пред риска да остане да пренощува в полицейския участък, преди да бъде изпратена обратно за Виена на следващия ден. След разговори с ръководството на полицията на Кончита все пак ѝ е било разрешено да влезе на територията на Германия малко след полунощ, откъдето се е отправила към хотел в град Кьолн.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама