Щабът приземи самолетите от Лондон до Варна

465

Полети от Лондон до Варна няма да има

„Уизеър“ ще бъде уведомена за това. Това заяви преди малко ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния оперативен щаб за борба с пандемията от коронавирус.

Кметът на Варна Иван Портних изпрати вчера писмо до председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, в което поиска полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на авиокомпания Wizz Air да бъдат преустановени до края на извънредното положение, с цел опазване живота и здравето на гражданите.

Позицията му беше подкрепена от ръководствата на Български лекарски съюз – Варна,
МБАЛ „Св. Анна“, ВМА-МБАЛ-Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „Св. Марина“, Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, РЗИ-Варна, от областния и от общинския кризисен щаб.

Повод за реакцията беше официално съобщение, че се възобновяват полетите на авиокомпания Wizz Air между Варна и Лондон от 16 април 2020 г. Те ще бъдат извършвани регулярно три пъти седмично – във вторник, четвъртък и събота.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама