Затвориха два софийски квартала с 6 мъртви и 20 заразени

1319

Столичните квартали „Филиповци“ и „Факултета“ са под блокада от сряда вечерта

Влизането и излизането става при специални мерки, предаде NOVA. Тестването на жителите продължава и в днешния ден. На територията на двата квартала има общо 20 положителни проби за коронавирус, стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб.

„Допускат се хора само с лична карта, служебна бележка от работодателя или декларация. Повод за излизането единствено може да бъде ходене на работа или неотложен ангажимент като ходенето до личен лекар. Имаме КПП-та, които ограничават движението от и към тези райони, защото има доста контактно болни под карантина“, обясни Красимир Димитров от Столична община. Той апелира към жителите на кварталите да не излизат от домовете си и да спазват мерките за сигурности.

„Сред мерките на кмета за вътре в квартала е постоянното почистване на районите, където има струпване на хора – спирки, местата пред магазините. Столичният инспекторат издаде заповед, която ще следи всички работодатели да задължават служители си да носят маски. Ще има санкции. Забранени са и всякакви видове празници, полиция ще следи по улиците, ще се реагира на сигнали постоянно. Има достатъчно служители, които да следят за спазването на ред“, каза още Димитров.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама